Freebee Map

Fietsroute Schoorl

Toon mijn locatie en breng me naar de route

Rondje puur natuur, bos,duinen en gezellige dorpen

27 km / 1:30 uur 

Deze route mag niet met de E-chopper gereden worden, Ga hier voor naar de E-chopper routes  

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon.

Via deze route kunt u volop genieten van de prachtige combinatie van bos, duinen en een paar mooie dorpen. Deze tocht laat u zien hoe bos over gaat naar de Noord Hollands duinen. Een prachtige omgeving die steeds groener en dichter begroeid wordt. Het landschap veranderd langzaam en u komt in het duingebied. Een route om heerlijk te ontspannen. 

45- 47- 21- 20- 46- 8- 7- 49- 48- 13- 45

Toon mijn locatie en breng me naar de route

Ontdek Bergen, Heiloo Alkmaar en Schoorl in 1 rit

50 km / 4:00 uur     

Deze route mag niet met de E-chopper gereden worden, Ga hier voor naar de E-chopper routes  

Deze tocht laat u zien hoe bos veranderd in prachtig glooiende polders om vandaaruit aan te komen in Alkmaar. Dit is de toeristische trekpleister van Noord Holland!  De route start door het mooie bos gebied van Schoorldam zo door het mooie duingebied. In Bergen aan Zee staat het Zeeaquarium stap even af en kijk naar de wonderen onder water. Het landschap veranderd langzaam en u komt in het duingebied. Vervolg u weg door de polder naar de prachtige oude stad Alkmaar. Fiets langs de mooie hofjes en prachtige grachten. Onderweg komt u langs verschillende molens, in het bijzonder de “Molen van Piet”. Sinds 1884 woont hier nog steeds de familie Piet. U verlaat de stad en fietst door de polder via de bollenvelden naar het Noord Hollands Duinreservaat, de omgeving wordt steeds groener en dichter begroeid.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon.

Fietsknoop punten:

U start bij knooppunt: 45->21-> 47-> 46-> 8-> 5-> 4-> 31-> 30-> 29-> 28-> 32-> 33->73-> 74-> 1 > 50 ->72-> 71-> 49-> 48-> 13-> 45

Toon mijn locatie en breng me naar de route

Geniet van de "Schoorlse duinen"

46 km / 3:30 uur 

Deze route mag niet met de E-chopper gereden worden, ga hier voor naar de E-chopper routes 

Fietsroute ‘Schoorlse Duinen’ biedt een schitterend uitzicht over de Noordzee, maar toont ook de verschillen tussen Schoorl, Bergen en Bergen aan Zee en leidt door een uitstrekt landschap van Petten akkers, duinen en bossen. De heidevelden, die ook in dit gebied te vinden zijn, zijn uniek in combinatie met de duinen. Nergens in Nederland zijn die overigens breder of hoger dan hier. Met een beetje geluk zie je hier een zandhagedis tussen de duinen scharrelen, hoor je verschillende vogels  fluiten en kan je genieten van 800 verschillende soorten paddenstoelen.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon.

Volgt u de route via de knooppunten begin dan bij:  21->45-> 44-> 41-> 32-> 80-> 40 -> 29->**  88-> 87-> 33-> 39-> 20 ->46 -> 8 -> 5 ->7-> 49 ->48-> 13 ->45 ->21

Toon mijn locatie en breng me naar de route

E-chopper route : Hondsbosche Zeewering/ polder route

De routes zijn speciaal aangemaakt voor de E-choppers 

26 km / 1.30 uur 

Cruisen op de E-Chopper is een ware beleving, je doet dit alleen, met je partner, familie of vriendengroep. De E-chopper is 100% elektrisch, waardoor je kunt geniet van de natuur.

U vertrekt vanuit Schoorl en rijd door de prachtige polders naar Petten. En stap hier eens af en geniet van de rustgevende golven en geniet van de zeebries aan het strand. Vervolg je tour over de Hondsbossche Zeewering ( de dijk) die langs de kustlijn ligt. Aan de ene kant zie je de zee en aan de andere kant geniet je van de polders. Wouw wat een uitzicht! Als u genoeg heeft van dit spektakel volg je de route naar Camperduin en Groet en u rijd langs de duinen weer terug.

Tip: Maak een stop bij de klimduin en daag jezelf uit om naar boven te komen! Tevens kun je een stop maken bij de uitkijktoren. Dit zeker de moeite waard

Toon mijn locatie en breng me naar de route

E-chopper route : Rondje Bergen

Deze route is speciaal aangemaakt voor de E-choppers 

27 km / 1:30 uur 

In dit prachtige natuurgebied kun je genieten van veel water dieren, bruggetjes, sluizen en slingerwegen. Met de milieuvriendelijke en geruisloze E- chopper kun je volop genieten van deze gratis routes of ga  zelf op ontdekkingsreis Deze route start in Schoorl. U rijd door Schoorl en langs het Bergerbosch. Maak een stop bij het uitkijkpunt op 48 meter hoog en neem een kijkje over de boomtoppen. Daarna rijd je zo het prachtige dorp Bergen in. Genoeg om te zien en zelf om even te stoppen voor een terrasje. Via Bergen rijd u verder naar Bergen aan Zee, geniet van het strand en de ruisende golven van de zee.  Vervolg de route terug via de groene polders naar Bergen en terug naar Schoorl.

Toon mijn locatie en breng me naar de route

E-chopper route: Hollands zicht met idyllische dorpen

Deze route is speciaal gemaakt voor E-choppers 

38 km / 2:00 uur 

Cruisen op de E-choppers is een ware beleving. Je doet dit alleen, met je partner, familie of vrienden. De E-choppers zijn 100% elektrisch, waardoor je geruisloos kan genieten van de natuur. Deze route begin je in Schoorl. Hier rijd u  via de polder door naar Warmenhuizen, hier kun je nog heerlijk zelf aardbeien plukken. U volgt de route naar Noord en Zuid Scharwoude. U rijd hier door het Rijk der Duizend eilanden. Vervolg de route richting  naar het bedrijventerrein  Berverkoog. Hier kunt u ook een stop maken bij Hortus. Stap eens binnen en bewonder de 2ha met wel 800 soorten geneeskrachtige planten. Vervolgens volgt u de route via Sint Pancras naar het prachtige natuurgebied Geestmerambacht. neem de tijd en maak soms een stop om even te genieten.  We hebben de route zo uitgestippeld dat u langs heerlijke eet- en drinkgelegenheden komt.