Freebee Map

Informatie over Noordwijk

Noordwijk is een moderne kustplaats in Zuid-Holland. Het heeft een uitgerekt zandstrand en levendige boulevards. De dorpskern heeft een sfeervolle uitstraling. Noordwijk ligt in het hart van de Bollenstreek en bestaat uit Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen. Noordwijk is het decor voor een lekker dagje uit of een fijne vakantie.
 

De ligging en omgeving van Noordwijk

Noordwijk ligt in een prachtig gebied tussen Katwijk en Zandvoort, aan een gezellig strand met robuuste duinen met beboste gedeelten. In het voorjaar is de omgeving prachtig gekleurd door de bollenvelden. Noordwijk is goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Noordwijk heeft geen eigen treinstation maar de trein stopt in het nabijgelegen Voorhout en vandaar kunt u met de bus verder.

Wat is er allemaal te doen in Noordwijk

Noordwijk is een heerlijke plek voor de rustzoekers maar ook voor de sportievelingen onder ons is er in elk jaargetijde wat te doen. Er zijn talloze mogelijkheden om lekker actief te zijn, denk aan kitesurfen, zeilen, vliegeren op het strand, paardrijden of “duinsteppen”.
Er is een jaarlijks bloemrijk evenement op de boulevard van Noordwijk. Er is een keur van vervoersmiddelen zoals praalwagens, personenwagens en oldtimers, prachtig versierd met bloemrijke decoraties.

Monumenten

• Noordwijk heeft verschillende monumenten die u kunt bezoeken.
Het Kerkje van Noordwijk, met de gegoten klok en zeer oude preekstoel.
• De grote of Sint Jeroenskerk, het oudste monument van Noordwijk, het is een gotische Kruiskerk, genoemd naar de martelaar Jeroen. De kerk staat in Noordwijk Binnen en is in de maanden juni, juli en augustus van binnen te bezichtigen.
• De Vuurtoren van Noordwijk, deze staat aan de Koningin Wilhelmina boulevard bij het vuurtorenplein en is gemaakt van baksteen en gewapend beton. De toren heeft zes verdiepingen en een trap met 108 treden. De vuurtoren is sinds 1980 een rijksmonument en is alleen bij speciale gelegenheden zoals de Open Monumentendag geopend voor publiek.
Als u de allermooiste plekjes van Noordwijk en omstreken wilt zien, kunt u de fietsroute van Freebee Map doen. Deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal over uw telefoon.

 

Dan weet u zeker dat u alles ziet van Noordwijk.


Kunst en cultuur

In Noordwijk is er veel te doen als het om kunst en cultuur gaat.
• De Muze, hier kunt u naar een film kijken of een theatervoorstelling zien.
• De derde maandag in juni is er het 1 week durende Schilderfestival Noordwijk.
• Het Atlantikwall Museum, is een museum dat gevestigd is in een oude Duitse munitie bunker aan de Bosweg in Noordwijk. De bunker is ingericht als expositieruimte waar onder andere ruim 200 foto’s te bezichtigen zijn.

Winkelen in Noordwijk

Noordwijk is een leuke winkelplaats. Bij de boulevard vindt u de Hoofdstraat van Noordwijk aan Zee waar u heerlijk kunt winkelen. Ook de Kerkstraat in Noordwijk Binnen is de moeite waard. In het centrum van Noordwijk vindt u een aaneenschakeling van winkelgebieden afgewisseld met horecagelegenheden. Elk stuk is anders en heeft een eigen uitstraling. Het aanbod van de talloze winkels is gevarieerd, een ieder kan vinden wat hij zoekt.

Eten en drinken in Noordwijk

In Noordwijk zal het niet moeilijk zijn om een versnapering van uw keuze te vinden. Zowel voor de fijnproevers als de levensgenieters heeft Noordwijk alles in huis.
Noordwijk biedt een rijke variëteit aan gezellige terrassen, cafés en restaurants aan, vaak met uitzicht op zee of duinen. Aan en rond de boulevard liggen de meeste restaurants waar alle smaken en prijsklassen vertegenwoordigd zijn. Bij de strandpaviljoens kunt u genieten van het avondzonnetje met een drankje in de hand. Ook in het centrum vindt u veel gezellige restaurants, cafés en terrassen.

Uit in Noordwijk

Ook ’s avonds is er in Noordwijk wat te beleven. U kunt een bioscoopje pakken, of een theatervoorstelling gaan zien of gewoon lekker stappen. Er zijn diverse kroegen en cafés waar u een leuke avond door kunt brengen. In Noordwijk wordt in de zomer bijna dagelijks iets georganiseerd zoals de toeristische markten, folkloristische dagen en sportieve evenementen.

Op de evenementenkalender van Freebee Map is een overzicht van de actuele evenementen in Noordwijk en Noordwijkerhout te vinden.

Het weer