Freebee Map

Informatie over Den Haag

Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland, een stad met Koninklijke allure en vele hofleveranciers. De stad kent vele statige bezienswaardigheden zoals de paleizen, het Binnenhof en het Koninklijk huis waar koningin Beatrix van Nederland woont. Het oudste gedeelte van de stad, de omgeving van het Binnenhof kent de belangrijkste gebouwen van historisch Den Haag. In de stad zijn vele buitenlandse ambassades gevestigd, ze zijn gelegen in de deftige straten van de stad. Den Haag is een bezienswaardigheid op zich en erg leuk voor iedereen om één of meerdere dagen te bezoeken. Den Haag kent vele musea, parken en natuurgebieden. Een prachtige stad om je ogen uit te kijken en te verwonderen.

De ligging en omgeving van Den Haag

Den Haag ligt in de provincie Zuid-Holland en grenst aan het strand. Het ligt op ongeveer 50 kilometer van Amsterdam en 20 kilometer van Rotterdam. Den Haag heeft diverse stations waardoor de verbindingen met andere steden optimaal zijn. Voor een stadsbezoek reist u naar Den Haag Centraal. Vanaf dit station bereikt u de binnenstad snel per tram. Wandelend kan natuurlijk ook. Langs het buitenhof bent u binnen 15 minuten in de binnenstad. In Den Haag is de tram de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer. Alle attracties zijn hiermee prima te bereiken. Den Haag is een echt stadsgebied maar kent vele parken en natuurgebieden. Binnen de gemeentegrens ligt een omvangrijk, ruig begroeid duingebied, met daarlangs een breed, natuurlijk zandstrand van bijna tien kilometer lang.

Kunst en cultuur in Den Haag

Bent u fervent bezoeker van musea? Dan bent u in Den Haag op de juiste plek. De stad kent vele musea en kunstgalerieën. De bekendste musea zijn:

• Het Mauritshuis, met veel bekende schilderijen uit de Gouden Eeuw
• Het Gemeente museum met veel werken van Mondriaan.
• Museum de Gevangenpoort, hier bevindt u zich in een gevangenis, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Middeleeuwen.
• Het Haags Historisch museum, aan de overkant van de Hofvijver, presenteert de geschiedenis van Den Haag. U vindt er onder meer stadsgezichten, portretten, zilverwerk, poppenhuizen en Haagse curiosa.
• Panorama Mesdag, het oudste panorama ter wereld dat op zijn oorspronkelijke plaats bewaard is gebleven. Het is een uniek cultuurhistorisch monument. Omdat het doek rond is, staat u niet vóór, maar middenin het schilderij.
• Escher in het Paleis, hier kunt u vrijwel alle werken van de wereldberoemde graficus M.C. Escher bekijken en beleven. Escher in Het Paleis is geen traditioneel museum, maar een spannende attractie.

Bezienswaardigheden en Haagse architectuur

Den Haag kent een schat aan bijzondere bouwprojecten. Voor de architectuurliefhebber is een bezoek aan Den Haag dan ook zeker aan te raden! Het meest opvallende gebouw in het Binnenhof is zonder twijfel de Ridderzaal. Het monumentale gebouw is in de 13e en 14e eeuw gebouwd als kasteel van de Graven van Holland, maar kreeg zijn huidige uiterlijk eind vorige eeuw. De Tweede Kamer, een combinatie van oude en nieuwe architectuur waar de overheid haar huisvesting heeft en vergadert. Het “torentje” doet dienst als het kantoor van de Minister President van Nederland.

Als u de allermooiste plekjes van Den Haag wilt zien, kunt u de stadswan