Freebee Map

Informatie over Delft

Delft is een stad die beslist de moeite waard is voor een dagje uit. Het is de stad van het wereldberoemde Delfts blauw en kunstschilder Johannes Vermeer. De historische binnenstad biedt veel voor de cultuurliefhebber, “funshopper”, de historicus en de toerist. De lommerrijke pleinen, verstilde hofjes en romantische grachten doen u de tijd vergeten. Delft is geweldig om doorheen te wandelen. Het is sfeervol en schilderachtig met zijn traditionele gevelpanden. Delft is met zijn tijd meegegaan en profileert zich tegenwoordig, dankzij de Technische Universiteit en onderzoeksinstituut TNO, vooral als kennisstad.

Historie

Delft kent een eeuwenoude geschiedenis. Het was de residentie van Koning Willem van Oranje. De Oranjes worden traditioneel in de grafkelder van de Nieuwe Kerk bijgezet. De bijnaam van de stad is niet voor niets “de Prinsenstad”.

Ligging en omgeving

Delft is een stad in Zuid-Holland, gelegen aan de Schie. Delft is makkelijk te bereiken met de auto. Den Haag en Rotterdam liggen op ongeveer 15 kilometer afstand. De historische binnenstad van Delft is voor een groot deel autoluw. Parkeren is het eenvoudigst en voordeligst in een van de parkeergarages of op één van de parkeerterreinen.

Delft heeft een prachtig natuurgebied genaamd “De Delftse Hout”. Hier vindt u een recreatiemeer met een strandje waar u in de zomermaanden lekker van de zon kunt genieten. Het meer is niet alleen rijk aan vis, het is ook geschikt om te zwemmen, surfen en roeien.

Bezienswaardigheden in Delft

In Delft zijn tal van bezienswaardigheden te bewonderen. Bijna teveel om op te noemen en u heeft er meer dan een dag voor nodig om alles te bekijken. Zo vindt u er verschillende monumentale gebouwen zoals het Stadhuis van Delft, het Kruithuis, Molen De Roos, de St. Huybrechtstoren en de Watertoren. Ook kent de stad vele kerken en andere religieuze bouwwerken zoals de Genestetkerk , de Maria van Jessekerk, de Nieuwe Kerk, de Oud Katholieke kerk aan het Bagijnhof , de Oude Kerk, de Sultan Ahmed Moskee en nog veel meer.

In Winkeltje Kouwenhoven herleven de oude tijden. Om de nostalgie levend te houden is het winkeltje Kouwenhoven nog steeds in gebruik. Tegenwoordig kun je er nog zeep, Oudhollands snoep, borstelwerken, poëzieplaatjes, olielamponderdelen en religieuze voorwerpen kopen.

Als u niets wilt missen van Delft bestelt u de Freebee Map brochure die u doormiddel van een sms dienst op deze site kunt bestellen.

Kunst en cultuur in Delft

In Delft zijn tal van musea, galerieën en wekelijks nieuwe tentoonstellingen te bewonderen. Delft is niet voor niets uitgeroepen tot Kunststad 2010. Dankzij de samenwerking met een Chinese kunstenares en de Porceleyne Fles, is op het Sint Agathaplein een nieuw kunstwerk te zien, een lantaarnpaal van porselein.

Het Zuidpoortgebied aan de zuidkant van de binnenstad wordt het cultuurcentrum van Delft genoemd.

Musea

Delft heeft verschillende interessante musea die het bezoeken meer dan waard zijn. Freebee Map zet verschillende musea voor u op een rijtje:

• Het Vermeer Centrum Delft vertelt u alles over de wonderbaarlijke schilder Johannes Vermeer. Deze wereldberoemde schilder, is geboren en getogen in Delft.
• Het legermuseum, dit museum brengt de militaire geschiedenis van Nederland tot leven. Van de prehistorie, riddertijd, Wereldoorlogen tot de