Freebee Map

Fietsroutes in Noord-Holland

Bijzonder Landgoed

Een prachtige route langs landgoederen midden in het bos en duin van de kuststreek rond Haarlem. U begint in Bloemendaal bij Gestrand, een bekend centrum om te ontspannen en te genieten. U fietst door Spaarnwoude naar Santpoort Noord en geniet van de rijke omgeving aan bos en duin en Bollenvelden. Wij hebben voor u de volgende tips; Bij Restaurant de Boschbeek geniet u van het mooie uitzicht onder het genot van een drankje of geniet van de heerlijke natuur en rust op het terras bij Herbergh 1883

Ga naar fietsroute »

De Broekerveiling route 38km 2 uur

U kunt uw auto parkeren op Industrieterrein Beverkoog, bij de Hortus. Deze route leidt u langs het Natuurgebied Geestmerambacht en de mooie polders van Noord Holland. Stap binnen bij Hortus, een oase van natuur. Hier vindt u 2 ha zo een 550 geneeskrachtige kruidens. Geniet heerlijk van uitzicht in de theetuin. U gaat rechts naast het hoofdkantoor van VSM het fietspad op en rijdt over de achterweg Sint Pancras in. Fiets door het Natuurgebied Geestmerambacht, en geniet op het terras van Gasterij de Molengroet, Bezoek de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld met een historisch veilinggebouw “De Broeker Veiling” en neem plaats in de veilingbanken en bied mee op de groente die voorbijkomt. Nog niet genoeg gehad van ons mooie Noord Holland dan kunnen wij u Camping de Kolibrie adviseren. Heerlijke gemoedelijke camping met mogelijkheden voor een trekkershut midden in het Hollandse Polderlandschap.Ga naar fietsroute »

Hollandse Glorie route 32 km 1uur en 40 minuten

Deze route leidt u vanaf Volendam door het laaggelegen veenweidegebied van Waterland en zijn pittoreske dorpjes. U komt langs Edam en Purmerend en via Monnickendam heeft u prachtig uitzicht op de Gouwzee en het Markermeer. U begint de route bij de Dijk in Volendam, het dorp dat internationaal bekendheid geniet. De streekdracht vertegenwoordigt vaak de nationale klederdracht. Wanneer u even op het terras pauzeert, ziet u vast nog iemand in traditionele kleding. U fietst door het laaggelegen veenweidegebied van Waterland, en fietst in Edam langs koopmanshuizen uit vervlogen tijden. Hier ziet u nog op het terras van ‘De Fortuna’ de boten via een van de oudste bruggen passeren, handbediend door de havenmeester. Op de dijk kunt u een bezoek brengen aan de Cheese factory waar men een demonstratie geeft van kaasmaken en waar u kaas kunt proeven, en zeg nu eerlijk, weet u hoe kaas gemaakt wordt?

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Ga naar fietsroute »

Kaap Hoorn “De Goede Hoop” route 50 km 3 uur

Deze route voert u door de karakteristieke dorpen rond de omgeving van Hoorn en het open landschap met Markante kerktorens en eeuwenoude stolpboerderijen. Het hart van West Friesland. Over kronkelwegen fietst u langs fraai versierde boerderijen die getuigen van vroegere welstand. Vele rijksmonumenten passeren hier de revue. U toert door bloembollenvelden en schitterende weilanden. Hier is de lucht nog bijzonder hoog en licht. U bezoekt Hoorn met zijn vele musea en u ziet op de Roode Steen het Statencollege uit 1632 waar het Westfries Museum is gehuisvest, het Museum van de Gouden Eeuw. Maar bovenal, bezoek de haven. En geniet onderweg bij de speciaal voor u geselecteerde restaurants.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal over uw telefoon. U kunt beginnen vanaf elk willekeurig punt.

Ga naar fietsroute »

Kindvriendelijke tour 31 km 1 uur en 45 minuten

Ga lekker met je gezin op de fiets en dwaal door het bos, de duinen en ga onderweg op ontdekkingsreis! Deze route leidt u langs het oude Schoorldam zo dwars door de polders naar de kust van Petten om vervolgens langs de kust te fietsen naar het bos en de duinen van Schoorl. Spot bijna 900 verschillende paddenstoelen of kijk hoeveel plantensoorten je in de duinen kunt ontdekken. Ontdek hoe de tulp vanuit Tibet naar Nederland is gekomen. In Land van Fluwel ontdek je de reis van de Tulp, en in Attractiepark de Goudvis speel tot je niet meer kunt . Dit alles terwijl je er zelf helemaal naar toe gefietst bent. Dwars door de duinen, over kronkelige dijkwegen, met mooie tulpenvelden, in de weilanden de lammetjes, geiten en koeien. Kun je nog net een klein stukje door, geniet dan van een overheerlijke pannenkoek, bij Duinvermaak.
Tip: Wilt u nog veel meer van de omgeving zien, boek dan een mooi verblijf bij Bungalowpark Jamarco in Schoorl.


Ga naar fietsroute »

Middeleeuwen En Monniken Met Een Zilte Zeebries 35 km 2 uur

Laat je haren wapperen in de zilte zeebries. Deze route leidt u vanaf Egmond aan Zee dwars door het Noord-Hollands Duinreservaat door de mooie polder langs het Alkmaardermeer naar het bedevaartsoord in Heiloo en interessante plekken rond Egmond, een uniek stukje Nederland. U kunt een fiets huren bij Bike Mike. Fiets heerlijk door het duinlandschap en zie hoe het land veranderd, Bij Knoest is het tijd voor een pauze op het terras. Daarna fiets u vol goede moed door het Hollandse polderlandschap richting het Alkmaardermeer. Bekijk de oude variëteiten aan bolgewassen. De rust die je vindt bij de heilige Runxputte, dit is een bekend bedevaartsoord in Heiloo. Neem ook een kijkje in het kerkje, en neem een slok van het heilige water. Koel af door even een lekkere duik te nemen in het zwembad “het Baafje”. Door de schitterende bollenvelden komt u langs het Slotfundament van Egmond aan den Hoef. Dit Kasteel werd onder aanvoering van Diederick Sonoy in 1573 afgebrand. In Egmond aan Zee ziet u de vuurtoren van Van Speijk. Deze luitenant ter zee blies liever zijn schip op dan dat hij zich overgaf aan de Belgische vijand.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Ga naar fietsroute »

Natuurlijk Schagen 42 km 2 uur en 30 minuten

Deze route leidt u langs prachtige polders en dijken langs oude dorpjes van o.a.Schagen Sint maarten en Waarland. U start in Schagen. Schagen is al eeuwenoud, opgeschreven in 975 als Scagha, dit betekent ‘uitstekende punt’. Hiermee werd verwezen naar de terpen, want pas vanaf de dertiende eeuw trok de zee zich terug en werd de grond vruchtbaar. Door dit gebied fietst u over de Westfriese Omringdijk. De vogelliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Hier ziet u nog de Bruine Kiekendief, Steltlopers en de Kluut, maar ook kunt u hier een zebra, steenarend, kuifkapucijnaapjes tegen komen, daarvoor moet u in Blanckendaell Park zijn. Fiets u nog even door via onze mooie smalle dijken dan komt u aan in Waarland. Hier slaat u rechtsaf de Smeetsweg op voor een bezoek aan de thuishaven van meer dan 1000 vlinders in Vlindorado. Zo ziet u maar weer, de natuur van Noord Holland heeft vele kanten. Terug op de Markt in Schagen geniet u van Restaurant ‘Bastaard’, aangenaam. Een naam met een knipoog naar het verleden. Een naam die verwijst naar de eerste ‘heer van Schagen’, Willem van Beieren. Tevens de bastaard van Noord-Holland genoemd. We stellen ook graag de stadstuin ‘De Oude Boom’ voor. Ook een naam met een verleden. Ten tijde van Igesz droeg deze ruimte deze naam al. En niet zomaar. De grote boom in de tuin de oudste monumentale boom van Schagen.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Ga naar fietsroute »

Omringdijk Tussen Enkhuizen en Medemblik 49 km 3 uur

Deze route leidt u langs het prachtige IJsselmeer en de door het mooie landschap van de omgeving o.a. Medemblik en Enkhuizen. De route begint bij het restaurant de Vooroever waar u uw auto kunt parkeren. U fietst richting Medemblik. Lekker fietsen met de wind in je gezicht en eindeloos uitkijken over het IJsselmeer. Zalig ontspannen en je mee te laten nemen in oude tijden. Schilderachtige plaatsen die je laten ontspannen door te genieten van hun verleden. Enkhuizen is bekend als Haringstad vanwege haar verleden in de haringvisserij. Onderweg komt u langs het lekkerste museum van Nederland, het Bakkerij Museum.probeer je eigen lolly te maken. In Medemblik vindt u kasteel Radboud, bewoond door Graaf Floris V van Holland. Hij liet deze burcht bouwen om de West-Friezen in bedwang te houden. Je kan even stoom afblazen in het Stoommachinemuseum.Nergens anders vind je zo veel nog werkende stoommachines bij elkaar als bij het Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen aan het Ijsselmeer bij Medemblik. Een museum leuk voor jong en oud!
Ga naar fietsroute »

Rondje Haarlem

Rondje Rond om Haarlem ( 57 km, ± 3 uur)

De route start in Velsen-Zuid, Vanuit daar fiets u door het afwisselende natuur, van natuur reservaten door leuke plaatsjes en langs leuke bezienswaardigheden en zelfs door de prachtige duinen en het nationale Park. Een route om heerlijk te genieten.

U kunt de route ook op uw mobiel volgen.

Ga naar fietsroute »

Waar stad en duinen elkaar ontmoeten 38km 2uur en 20 min

Deze route leidt u vanaf het Plein in Bergen langs prachtige glooiende polders, bloemvelden naar de historische stad Alkmaar. U verlaat Bergen en fietst door de polder via de bloembollenvelden naar het Noord Hollands Duinreservaat, de omgeving wordt steeds groener en dichter begroeid. In Bergen aan Zee staat het Zeeaquarium stap even af, en kijk naar de wonderen onder water. Een heerlijke route waar u volop van de natuur kan genieten, waarna u de historische stad Alkmaar doorkruist en langs de mooie hofjes en prachtige grachten. Onderweg komt u langs verschillende molens tegen, in het bijzonder de “Molen van Piet”. Sinds 1884 woont hier nog steeds de familie Piet.

Tip: u kunt voordelig een fiets huren in Bergen aan Zee bij Fietsverhuur Bergen aan Zee

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal via uw telefoon, u kunt dan starten op elk willekeurig punt van de route.

Ga naar fietsroute »

Zaanse Schans Route 30 km 1 uur en 40 minuten

Deze route leidt u langs het recreatiegebied Het Twiske, met een mooi natuurgebied , langs de weilanden, en veenweidegebied komt u bij De Zaanse Schans en Zaandam. U begint deze route vanuit Amsterdam of vertrekt met de mogelijkheid tot parkeren bij Hotel van de Valk Oostzaan. U fiets door het recreatiegebied Het Twiske dat bestaat voor een derde uit water. Naast ontspanning op en aan het water, kunt u hier urenlang wandelen, fietsen of skeeleren in het afwisselend landschap. Bos, natuurgebieden en weilanden. Hier kunt u met de kinderen nog heerlijk spelen, bootje varen of heerlijk op een terras aan het water genieten. U komt langs de Hervormde Kerk in Oostzaan dit is een kruiskerk met een houten toren boven de met rococo aanzetkrullen versierde façade. Dit is het dorp van kruidenier Albert Heijn, opgericht begin 1860. U bereikt het Oostzaanerveld ook een mooi natuurgebied en prachtig met hun veenweidegebied dit leidt u naar de Zaanse Schans dit is het woon- werkgebied waarin u de 18e en 19e eeuw kunt herleven. U fietst langs Ilpenveld waar veel bijzondere diersoorten hun habitat hebben. Onderweg komt u gezellige terrasjes tegen en ambachtelijke winkels.

U kunt deze route fietsen met de brouchure Freebee Map met fietsroutes, of scan de QR code en u fiets hem digitaal over uw telefoon. U kunt beginnen vanaf elk willekeurig punt.

Ga naar fietsroute »

Zee, bollen en polders 45 km 2uur en 45 min

Deze route leidt u door de duinen van Callantsoog , langs de kust naar Petten en over slingerende dijken en rustige langwegen fiets u langs dorpjes als Tuitjenhorn, Schagen en ’t Zand. De meeste zonuren vind je in Nederland aan de Noordzeekust. In de Noord-Hollandse polder heb je dan ook veel kans om met stralend weer deze route te rijden. De route start in de duinen van Callantsoog bij Hotel ’t Zwaantje. Hier kunt u de accu van uw fiets en voor uzelf opladen. Geniet u van het mooie duin gebied richting Petten. Over slingerende dijkjes en rustige landwegen fiets je door boerenland en bollenvelden waar in de eerste maanden van het seizoen volop tulpen, narcissen en hyacinten bloeien. Het landschap is dooraderd met talloze slootjes en vaarten. Tijdens je tocht kom je langs een aantal markante gebouwen. Aan de kust zie je vuurtoren de Groote Kaap. De huidige stalen toren is bijna zeventien meter hoog en wordt nog altijd gebruikt om het verkeer op het water signalen te geven.

Tip: Huur een fiets bij Kroon Tweewielers

Ga naar fietsroute »